Keihäsmiehen arkea

Off

Euroopan mestari Antti Ruuskanen viettää talvisia viikkoja kotimaassa. Etelä-Afrikan leirin ja Portugalin ensimmäisen leirin välissä Antin päivät ovat ohjelmoitu pitkälle eteenpäin. Talviset viikot kotimaassa avaavat urheilijan arkea meille penkkiurheilijoille ja faneille.

– Keihäänheittäjän, joka on ammattilainen, kuten Antti, arki on monien asioiden yhteensovittamista. Asiat tehdään kuitenkin harjoittelun ja palautumisen ehdoilla, toteaa Antin valmentaja Jarmo Hirvonen.

Pitkän Etelä-Afrikan leirin jälkeen ammattiurheilija piti muutaman totaalisen lepopäivän ja vietti aikaa ystävien ja läheisten parissa. Useiden viikkojen täysipainoinen leiri vaatii hyvän palauttelun, jotta leirin vaikutukset saadaan esille.

LeopardPalautuspäivien jälkeen Antilla oli mieluinen edustustehtävä Parolan Panssariprikaatissa. Olympiapronssimitalisti toimi saapumiserän 1/2016 sotilasvalan ja juhlallisen vakuutuksen esilukijana. Samalla Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi esikuntineen esitteli panssarikalustoa ja prikaatin toimintaan. Antti itse suoritti aikanaan varusmiespalveluksen puolustusvoimien urheilukoulussa olympiaurheilijoille räätälöidyssä ohjelmassa.  Tämän kaltaiset edustustehtävät ovat osa Antin yhteiskuntavastuuohjelmaa.

– Oli mielenkiintoinen ja antoisa vierailu. Puolustusvoimissa asiat tehdään millintarkkuudella ja niistä voi aina ammentaa oppia omaan työhön keihäänheittäjänä ja yhteistyökumppanien kanssa toimiessa. Päivä oli ikimuistoinen ja kyllä Leopard taisteluvaunulla ajaminen ja valan esilukijan tehtävä eivät varmasti milloinkaan unohdu, totesi Antti panssariprikaatin vierailun jälkeen.

Parolannummelta Antti suuntasi Tuurin kyläkaupalle omien lisäravinteidensa PR-keikalle. Useita satoja faneja ja asiakkaita kävi tapaamassa heittäjää. Asiakkaille tehtiin lettuja, joissa käytettiin Antin nimikkoproteiinia, AR-proteiinia.            

Tuuri– Olihan tuo keikka, kuin olisi Pitkämäen Teron kotipihaan mennyt, Antti totesi naureskellen pohjanmaan visiittiään.

Antin ohjelma on jatkunut kuluvalla viikolla Tanhuvaarassa leirin merkeissä. Leiri on sisältänyt heittoharjoituksen ja fyysistä harjoittelua valmentaja Jarmo Hirvosen valvovan silmän alla. Samalla Antin tulevaan kausijulkaisuun tehtiin leirin lomassa juttuja toimittaja Seppo Järvelän toimesta.

– Oli innostavaa aistia Jarmon ja Antin harjoitustunnelmaa, henki ja tekemisen meininki olivat käsin kosketeltavia, totesi toimittaja Seppo Järvelä.

Antin tulevat päivät sisältävät palauttavaa aerobista harjoittelua hiihtämällä, asu- ja rakenna messuilla Kuopiossa PR-keikkoja yhteistyökumppanien osastoilla sekä median tapaamisia. Tulevalla viikolla keihäsmies suuntaa jälleen kotimaan leirille Tanhuvaaraan.

– Joka viikko pidän myös 1 – 2 vapaapäivää, jotka on varattu läheisille ja omalle vapaa-ajan tekemiselle. Tämä kaava on toiminut hyvin vuodesta 2012 alkaen. Nykyisin kalenteriini varataan entistä enemmän vapaapäiviä ,jotta voin olla varma palautumisesta, toteaa Antti.   

Share

Comments are closed.

error: Content is protected !!