Kuulumiset EM-kisojen alla

Off

Olympiakausi on vihdoin saatu kilpailullisesti käyntiin ja ensi viikolla edessä siintävät jo kauden ensimmäiset arvokilpailut.

Alkukesä on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Alkukesän tärkeimpänä tavoitteena oli heittää kolme kilpailua ehjänä säilyen. Tässä onnistuttiin hienosti ja tuloksetkin olivat minulle hyviä, sillä en ole ikinä ollut niin sanottu alkukesän heittäjä. Onnistuin nimittäin heittämään Kuortaneella henkilökohtaisen kesäkuun ennätykseni! Olen nyt siis paremmassa kunnossa, kuin koskaan aikaisemmin urallani tähän aikaan vuodesta. Aihetta liialle ylpistymiselle ei kuitenkaan ole, sillä heitossani on vielä teknisesti paljon hiottavaa. Hyvällä tiellä kuitenkin ollaan Olympialaisia silmällä pitäen. Tekniikan parantumiseen tarvitaan vain lisää kilpailuja alle.

Terveenä on siis säilytty ja tämä on minulle, sekä keihäänheittäjille ylipäätänsä harvinaista. Yhtenä suurimpana tekijänä hyvään ja vammattomaan alkukauteen on viime talvena harjoitteluuni tehdyt muutokset. Viime talvena harjoitteluuni lisättiin entistä enemmän huoltavaa ja ennaltaehkäisevää lihashuollollista harjoittelua. Tavoitteenani onkin, että alkukauden lisäksi talvella tehdyt harjoitteet kantaisivat aina elokuulle asti ja pystyisin heittämään Olympialaisissa täysin terveenä. Tämä mahdollistaisi sen, että taistelisin tosissani olympiamitalin kirkastamisesta.

Kaikkien kiireiden ja kilpailemisen keskellä olen onneksi ehtinyt käymään myös kalassa. Kalastus onkin minulle yksi parhaista tavoista nollata ajatukseni. Onnistumisia kalastusrintamalla on tullut ja kuhan makuunkin on päästy. Viime reissulta mukaan tarttui kaksi syöntimittaista kuhaa, jotka sitten paistoin pannulla ja nautin kotitekoisen ruisleivän kanssa. Ruokapuolikin on siis ollut kunnossa tulosten tekoa varten.

Amsterdamin EM-kilpailut alkavat minun osaltani jo ensi viikon keskiviikkona, jolloin heitetään karsintakilpailu. Amsterdamissa en ole käynytkään aikaisemmin. Tämä ensimmäinen matkani tulppaanien maahan tulee olemaan osaltani niin nopea, että nähtävyyksien katselulle ei jää aikaa, sillä finaalikin heitetään jo torstaina. Euroopanmestaruuskilpailut eivät ole kauden päätavoitteeni, mutta siitäkin huolimatta aion puolustaa todenteolla mestaruuttani. Olen Amsterdamin reissuun tyytyväinen mikäli pystyn esittämään siellä alkukauden parhaita heittojani. Tavoitteenani on heittää 87 – 88 metrisiä heittoja ja puolustaa euroopanmestaruutta. Kilpailu tulee olemaan kaikin tavoin kovatasoinen ja potentiaalisia mestaruuden tavoittelijoita on useita alkukesän huikean tulostason perusteella. Tarkkana täytyy siis olla jo heti ”alkukierroksista” lähtien.

Muistakeehan seurata kisoja ja jännittäkkee mukana! Peukkujen pitokaan ei pahentane tilannetta.

Hyvää kesää ja palataan asiaan vielä ennen olympialaisia!

 

Terveisin,

Antti Ruuskanen

Pielavedellä, 2.7.2016

 

Share

Comments are closed.

error: Content is protected !!